Copyright © Motoradventures-costabrava. All rights reserved.Bedankt voor uw email en leuk om te vernemen dat u rijders graag goed wil informeren over alles wat zij dienen te regelen alvorens af te reizen voor een training in het buitenland.

Betreft de verzekering kan ik u laten weten dat rijders nooit verzekerd zijn voor trainingen in het buitenland als ze enkel en alleen een KNMV Nationale of Internationale licentie hebben. Zeker bij rijders met een Internationale licentie wordt regelmatig gedacht dat men daarmee ook verzekerd is bij vrije trainingen, dit is zeker niet het geval.
Een internationale licentie is alleen voor evenementen, en daarbij behorende trainingen, welke vermeld staan op de FIM of FIM Europe open kalender.

Rijders die wel verzekerd willen gaan trainen in het buitenland kunnen bij de KNMV een aanvullende verzekering afsluiten voor trainingen in het buitenland. De informatie hierover is te vinden op de KNMV website onder het kopje 'verzekeringen'.
Even uit mijn hoofd kost deze aanvullende verzekering € 150,-, deze is af te sluiten bij de KNMV als een rijder in het bezit is van een KNMV licentie of een KNMV District licentie. 
Voorwaarde is dat de rijder voorafgaand aan de vrije training in het buitenland melding maakt bij de KNMV wanneer en waar hij in het buitenland gaat trainen. Dit kan middels een email aan sport@knmv.nl. 

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Rinze Bremmer
Secretaris Motocross Commissie & Commissie Offroad/Enduro/Trial