Het doek gaat op en je ziet een gebied met fantastische natuurlandschappen met hier en daar fietsers die genieten van het gevoel van vrijheid aan de Costa Brava en in de Pyreneeën van Girona. Je kunt hier zonder haast veilig rondfietsen en dit unieke gebied ontdekken, dat wel speciaal gemaakt lijkt te zijn om te fietsen. Maar je kunt ook zelf de hoofdrol spelen in dit verhaal. 

Een fietstocht maken langs de groene paden of 
Vies Verdes is een van de favoriete bezigheden van de inwoners van Girona en van degenen die hier komen om te genieten van het fietstoerismein zijn puurste vorm. De meer dan 160 km lange route met licht hoogteverschil loopt via oude smalspoorbanen en is ideaal om je verbonden te voelen met de natuur en een dertigtal dorpjes aan de route, zonder dat je gestoord wordt door andere voertuigen. Daarom zie je veel gezinnen, vriendengroepen of mensen alleen die genieten van het fietsen, hardlopen of wandelen over deze groene paden.   

De emblematische 
Pirinexus-routenodigt je uit om nog verder te gaan. Deze meer dan 350 kmlange rondlopende route gaat deels over groene paden en deels over andere stukken die geschikt zijn om te fietsen (voor sommige daarvan is een goede conditie vereist). Hij verbindt de gewesten van Girona met de Vallespir en Roussillon. 

Je fietstocht wordt nog gedenkwaardiger als je af en toe stopt om te genieten van de plaatselijke gastronomie of om van de gelegenheid gebruik te maken om de culturele schatten te ontdekken, die beslist niet onopgemerkt mogen blijven. Laat je ook adviseren of gidsen door bedrijven die toeristische diensten verlenen en die gericht zijn op fietsen. Zij kunnen een route op maat samenstellen en je alles bieden wat je maar nodig hebt (onderdak, restaurants, fietsverhuur, transfers, fietsenmakers, etc.). 

Copyright © Motoradventures-costabrava. All rights reserved.Aan de Costa Brava heeft de natuur haar best gedaan. Ze heeft ons landschappen geschonken als de kaap Cap de Creus, het moerasgebied Aiguamolls de l’Empordà of het Montgrí-gebergte en de Medes-eilanden, allemaal beschermde natuurparken. Aan de 200 km lange kustlijn die Portboumet Blanes verbindt liggen talloze stranden en baaitjes verscholen tussen kliffen. Het zijn ware plaatjes en dat geldt ook voor vissersdorpen als Cadaqués of Calella de Palafrugell, de vier botanische tuinen vlakbij zee, het meer van Banyoles of de baai van Roses. 

Het is daarom goed te begrijpen waarom dit gebied een bron van inspiratie is geweest voor schrijvers, dichters, musici en kunstenaars van alle tijden. Je wordt gegrepen door het landschap. En de rijke geschiedenis en cultuur zal je verbazen. Op je lijst met dingen die je beslist moet zien aan de Costa Brava mogen de Grieks-romaanse ruïnes van Empúries, de middeleeuwse dorpen, de joodse wijk van Girona, de keramiek van Bisbal d’Empordà en de Driehoek van Dalí, de voetstap van het surrealisme van Salvador Dalí, beslist niet ontbreken.   

De combinatie van landschap en actief toerisme is, zonder enige twijfel, een van de schatten van dit gebied. Je zult bijzondere momenten beleven door te wandelen langs de kustpaden van de Costa Brava, te golfen, tijdens watersporten of een parachutesprong. Wat je maar wilt. 

Bereid je voor om een unieke gastronomie te proeven, die kan bouwen op een lange traditie en de liefde voor lokale producten en die opnieuw is uitgevonden met een grote dosis innovatie en creativiteit, dankzij chef-koks als Ferran Adrià en de gebroeders Roca. 

We brengen een toast uit opdat je binnenkort zelf komt ontdekken wat de Costa Brava allemaal te bieden heeft,
                                                                                                                                                                                         Natuurlijk met een glas wijn